AVE (Asociația pentru Valori în Educație) deschide înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România.  

Înscrierile se pot face online, până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59).  Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023 – 2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale Galei. 

 ”Cu fiecare ediție, această Gală a reușit să mobilizeze o rețea extinsă de lideri din toate domeniile, care au recunoscut importanța vitală a investiției în educație. Directorii de școală finaliști și premianți au devenit modele de inspirație, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influențând practici la nivel local, regional sau național”, spune Andreea Nistor, Director Executiv AVE.

În cadrul Galei, vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024. Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect. Decernarea premiilor va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București.