Viitor Plus și jurnalistul Alex Dima și-au unit forțele în cadrul campaniei „Al 12-lea ceas”, prin realizarea a 4 video-uri manifest pentru conștientizarea impactului deșeurilor asupra mediului și sănătății. Producțiile video acoperă tematici precum arderile, depozitările ilegale, colectarea separată și importurile de deșeuri.

Campania „Al 12-lea ceas”, derulată de programul Harta Reciclării al asociației Viitor Plus, pornește de la contextul alarmant al gestionării deșeurilor în România și oferă cetățenilor modalități de identificare mai ușoară și raportare a ilegalităților. Informația este sintetizată în patru ghiduri care își propun să încurajeze cetățenii să se implice atunci când sunt martorii unor încălcări ale legislației deșeurilor.

”Mulți dintre noi sunt martori ai infracțiunilor de mediu, dar preferă să rămână pasivi. Consideră că aceste probleme nu îi afectează, dar lipsa de reacție îi va încuraja pe cei care comit astfel de fapte să le repete. Iar alții le vor urma exemplul. M-am alăturat campaniei Al 12-lea ceas pentru a da un exemplu de implicare, cât încă mai e timp de o schimbare. Orice cetățean își poate folosi drepturile pentru a face lumină și pentru a proteja sănătatea sa și pe a celor dragi”, a spus Alex Dima.

Filmele sunt realizate sub forma unui jurnal video și pot fi vizionate pe pagina campaniei Al 12-lea ceas.

Prin intermediul proiectului „Al 12-lea ceas”, Viitor Plus își propune să sensibilizeze opinia publică și să mobilizeze cetățenii pentru a lua atitudine împotriva poluării și a gestionării necorespunzătoare a deșeurilor.