Asociația pastel și Kaufland România au oferit rechizite și materiale didactice pentru cei 45 de copii care locuiesc în satele C.A Rosetti, Letea, Periprava, Sfiștofca și Cardon, din județul Tulcea.

Inițiativa face parte din programul „Start EDU”, fiind al treilea an în care Asociația pastel se implică în comunitățile izolate unde copiii au nevoie materiale educaționale.

Cele 5 sate formează una dintre cele mai izolate comune din România, aflată la peste 100 de km de cel mai apropiat oraș. Aici învață doar 45 de copii, iar școala este singurul loc unde ei se întâlnesc, socializează și învață.

La fel ca și anul trecut, cu sprijinul partenerilor noștri, le-am oferit [n.r. copiilor] kituri individuale, cu tot ce au nevoie pentru întregul an școlar. În plus, am echipat și școala cu diverse materiale ca să întâmpine cum se cuvine reîntoarcerea elevilor la școală” – spune Andreea Oprea, director executiv Asociația pastel.

Cele 45 de pachete au fost formate din: ghiozdane, penare complet echipate cu instrumente de scris, creioane colorate, carioci, caiete, acuarele, dicționare, cărți de beletristică.

Pentru noi, la Kaufland România, educația este o prioritate și ne implicăm anual în proiecte ce sprijină accesul la educație și asigură oportunități egale. Toți copiii merită să aibă un început bun de an școlar și ne bucurăm să contribuim la reușita elevilor din Tulcea. Împreună cu Asociația pastel demonstrăm că implicarea face diferența” – a completat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Prima ediție a proiectului StartEDU s-a desfășurat în 2022, în aceeași comunitate. Rezultatele ediției precedente au fost medii mai mari și primul premiu I acordat în ultimii ani, promovabilitate de 100%, proces de predare îmbunătățit și egalitate de șanse în ceea ce privește accesul la educație.