Asociația Green Revolution organizează cea de-a treia ediție a „Târgului de Jucării 2nd Life”, sâmbătă, 23 septembrie 2023, București. Evenimentul combină educația ecologică, financiară și socială, cu scopul de a oferi jucăriilor nefolosite o nouă viață și de a inspira copiii să abordeze principiile celor 3 R: reuse, repair, recycle. Ediția de anul acesta a târgului este susținută de Carrefour România.

De la începutul anului, peste 57 de miliarde de dolari au fost cheltuiți pe jucării noi, iar producția de jucării a fost adesea asociată cu exploatarea copiilor și sclavia modernă, în special în China, unde sunt fabricate peste 70% din jucăriile din lume.

Industria jucăriilor folosește incredibil de mult plastic, consumând aproximativ 40 de tone pentru fiecare milion de dolari încasat, transformând-o în una dintre cele mai mari surse de poluare cu plastic. Mai mult de 90% dintre jucăriile disponibile pe piață sunt din plastic și, adesea conțin metale grele precum plumb și cadmiu, precum și alte substanțe chimice nocive, cum ar fi dioxinele, potrivit informațiilor furnizate de theworldcounts.org.

Târgul de Jucării 2nd Life este un pas important spre conștientizarea impactului industriei de jucării asupra planetei și asupra sănătății copiilor. Suntem determinați să promovăm alternative durabile și să încurajăm comunitatea să ia măsuri pentru a proteja mediul înconjurător și a educa tânăra generație să gestioneze responsabil resursele, indiferent de natura lor”, a declarat Raluca Fișer, Președinte în cadrul Asociației Green Revolution.

Educația privind sustenabilitatea reprezintă un element fundamental în abordarea noastră de responsabilitate socială. Târgul de Jucării 2nd Life  creează un mediu interactiv și captivant în care copiii pot învăța despre importanța reciclării. Ne propunem să îi sprijinim în dezvoltarea unui comportament de consum responsabil, care va duce la un mediu mai curat și comunități conștiente nu doar pentru noi, astăzi, ci și pentru generațiile viitoare”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetului Executiv al Carrefour România

Nu în ultimul rând, copiii și părinții participanți la eveniment vor putea descoperi ce înseamnă stil de viață sustenabil, în cadrul atelierelor de consum responsabil susținute de BCR prin Școala de Bani. Temele tratate vor acoperi utilizarea eficientă a resurselor, promovarea turismului sustenabil, adoptarea unui mod de transport prietenos cu mediul înconjurător și alte subiecte care țin de un stil de viață cât mai aproape de natură.