În perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, comuna Șibot, județul Alba, au fost renovate prin colaborarea dintre Asociația BookLand și autoritățile locale. Valoarea totală a investiției a fost de 150.000 EURO, cumulând sponsorizările atrase de Asociația BookLand (122.000 EURO) și contribuția Primăriei Comunei Șibot, prin achitarea manoperei (28.000 EURO).

”Până în luna decembrie 2022, nici nu visam că există vreo șansă să renovăm școala din cauza numărului scăzut de elevi și lipsei resurselor financiare. A fost un proiect greu, uneori a fost mult stres, dar minunatele rezultate obținute sunt tot ceea ce contează. Reparațiile pe care le vedem astăzi nu sunt doar pereți zugrăviți sau ferestre noi, ci sunt o investiție în viitorul nostru colectiv. Ele reflectă valoarea pe care o acordăm educației și potențialului fiecărui copil de a-și construi propriul său drum către succes și împlinire personală”, a declarat  Irina Boc, Director Școala Gimnazială „Iosif Sârbu” Șibot – Structura Balomiru de Câmp.

”Cu 100 de ani la activ și 22 de copii în prezent, Școala Primară și Grădinița din Balomiru de Câmp ne-a spus, încă de la sosire, povești despre un trecut glorios, în care pe podele și în curtea verde tropăiau mult mai mulți pași veseli. Din vară, până nu demult – în timp ce îi scoteam frumusețea la iveală, ușor-ușor – tot povestind, a înviat sub mâinile noastre! A prins culoare, suflet și energie, nerăbdătoare să fie luată în primire de cei mici”, a declarat Mihaela Petrovan, Președinta Asociației BookLand

Prin programul „Renovare școli în mediul rural” demarat de Asociația BookLand, 80 de școli și grădinițe din satele României au fost reabilitate în perioada 2020 – 2024, în beneficiul a peste 15.000 de elevi anual. Asociația a reușit această performanță motivând autoritățile și comunitățile locale să se implice, dar și mobilizând sute de companii private să contribuie cu bani, servicii sau materiale și prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit.