Începutul de an școlar vine cu activități în zona reciclării și colectării separate pentru liceenii din București, prin atelierele de educație prin joc desfășurate de ASAP România. 6 astfel de ateliere se vor desfășura la finalul acestei luni în 3 licee și colegii din București: Liceul Teoretic Jean Monnet”, Colegiul Național Iulia Hașdeu” și Colegiul Național Grigore Moisil”.

Modalitatea aleasă pentru a-i face pe liceeni să se apropie de subiectul colectării separate, este jocul Adevăr sau Reciclare”, un instrument interactiv care le va oferi informații despre plastic, utilizarea lui și reciclare.

Atelierele organizate în liceele din București fac parte dintr-o campanie mai amplă pe care o desfășurăm pentru elevi, în capitală, de conștientizare a importanței colectării separate, a reciclării și a impactului față de mediu cu fiecare mic gest prin care arătăm că ne pasă. Premisa de la care plecăm este că tinerii răspund mai bine unor teme serioase, dacă acestea sunt prezentare într-o manieră ludică, de aici și ideea de a le furniza jocul „Adevăr sau Reciclare” ca instrument”, a declarat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.

Ca parte din această inițiativă, începând cu luna noiembrie, echipa ASAP va trimite către 100 de licee și colegii naționale din Municipiul București un kit educațional pentru cadrele didactice, care va include o fișă de lucru pentru orele de dirigenție sau educație pentru mediu, dar și un joc Adevăr sau Reciclare”.

Pornim de la un grup restrâns, atelierele cu adolescenți în 3 licee, ca mai apoi să ducem campania la nivel macro, în 100 de instituții de învățământ, către sute de elevi. Gândul nostru e să le stârnim interesul liceenilor pentru acest subiect și sperăm ca jocul să le fie pe plac și să îi ajute să conștientizeze ce impact are plasticul în viața noastră și ce putem concret face ca viitorul să fie mai sustenabil”, a continuat Mihaela Tutunaru.

Jocul Adevăr sau Reciclare” a fost utilizat, din aprilie și până acum, în mai multe acțiuni și evenimente unde programul ASAP a fost prezent, cele mai recente fiind proiectul România Limpede”, în 3 orașe de pe malul Dunării, și la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.