AgriEDU CEX (Centrul de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă) a lansat programul „Green Matters”, în parteneriat cu Asociația Parcului Natural Văcărești, S.O.S. Satele Copiilor și Ambasada Regatului Țărilor de Jos, o inițiativă ce aduce împreună educația, natura și implicarea socială pentru a sprijini educația „verde” în România.
AgriEDU și-a asumat încă din 2021 misiunea de a fi un liant al educației verzi în România, oferind cadrul necesar pentru dezvoltarea de competențe ecologice tinerilor, prin resurse educaționale inovatoare, formare profesională și proiecte naționale cu impact. Noua inițiativă, Green Matters, amplifică acest angajament, reunind parteneri strategici dedicați sustenabilității și echității sociale.
”În cadrul noului proiect Green Matters dorim să construim modele inspiraționale pentru copiii români, iar împreună cu partenerii din proiect, alături de GroenPact, partenerii noștri din Olanda, și cu susținerea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, ne-am propus să organizăm mai multe acțiuni prin care să promovăm exemple de bună practică în domeniile „verzi” și să încercăm o schimbare de paradigmă în educația din România”, a declarat Florentina Nanu, Coordonator AgriEDU CEX.
”Înverzirea orașelor necesită o schimbare profundă culturală și comportamentală. Și aici educația ar trebui să fie cea mai puternică unealtă a noastră. Să învățăm generația tânără că fiecare floare contează, fiecare răsad plantat, fiecare spațiu verde nou sau îmbunătățit din oraș contează”, a declarat E.S Willemijn van Haaften, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București.
”Copiii au nevoie de o relație autentică cu natura pentru a crește adulți responsabili față de mediu. Prin SOS Children’s Urban Green Hub, ne propunem să le oferim celor mici șansa de a explora biodiversitatea urbană cu mintea, inima și mâinile – într-un spațiu sigur, verde și plin de oportunități, creat în cadrul Satelor SOS Satele Copiilor. Proiectul creează un cadru propice pentru învățare practică și conectare emoțională cu mediul înconjurător, contribuind la formarea unei generații conștiente și implicate în protejarea naturii. Invităm toți partenerii care împărtășesc această viziune să ni se alăture. Împreună, putem cultiva valori durabile și putem construi comunități mai verzi și mai responsabile”, a declarat Diana Podaru, Director General, SOS Satele Copiilor România.
Cu obiective imediate de extindere a spațiilor verzi din București prin conservarea, promovarea și accesibilizarea a cinci noi zone bogate în biodiversitate și peisaje naturale – Pădurea Băneasa, Pajiștea Petricani, Lunca Dâmboviței, Valea Saulei și Stufărișurile Dobroești (Valea Colentinei) – Asociația Parcului Natural Văcărești își propune să creeze noi oportunități de acces la spații cu biodiversitate, promovând totodată educația, soluțiile verzi și restaurarea naturii.

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate