Specialistul în încălțăminte pentru ultramaratoane și alergare pe distanțe lungi, Mount to Coast din Hong Kong, China, și BASF din Ludwigshafen, Germania, au încheiat un parteneriat strategic pentru a explora soluții sustenabile și performante dedicate alergătorilor. CircleCELL, o talpă intermediară inovatoare, este prima tehnologie dezvoltată în cadrul acestei colaborări.
Bazată pe noul biopolimer ecoflex BMB de la BASF, această talpă intermediară este cu 90% mai durabilă și oferă același nivel de returnare a energiei ca și tălpile realizate din polieter-bloc-amidă (PEBA), un material folosit pe scară largă pentru încălțămintea de alergare de performanță.
În cazul ecoflex BMB, materiile prime fosile sunt înlocuite cu materii prime regenerabile chiar de la începutul procesului de producție. Acestea provin din deșeuri organice și biomasă reziduală și sunt atribuite produsului ecoflex prin metoda echilibrului biomasei, certificată conform standardelor REDcert2 și ISCC PLUS. Testele interne realizate de BASF au arătat că ecoflex BMB depășește alte materiale pentru tălpi intermediare în ceea ce privește densitatea și elasticitatea.
”Suntem dedicați creării de încălțăminte folosind materiale sustenabile și procese inovatoare, fără a compromite nevoile specifice de performanță ale ultramaratoniștilor. BASF a fost un partener esențial în sprijinirea echipei noastre de dezvoltare a produselor, ajutându-ne să găsim modalități de a echilibra durabilitatea cu sustenabilitatea. Creativitatea lor în a introduce tehnologii consacrate dintr-o anumită industrie, într-un domeniu nou, precum cel al încălțămintei, este inspirațională și se aliniază obiectivelor noastre de a oferi comunității de alergători soluții inovatoare de performanță”, a declarat Yeti Zhang, directorul de produs al Mount to Coast.
”De la introducerea ecoflex pe piața materialelor plastice în 1998, clienții din numeroase industrii au ajuns să îl cunoască și să aibă încredere în calitatea sa constantă, performanța ridicată și beneficiile de sustenabilitate pe care le aduce produselor lor. Suntem încântați să aducem expertiza BASF în circularitate și resurse regenerabile în domenii noi de aplicare, inspirând clienții să conceapă noi utilizări pentru biopolimerii noștri”, a declarat Marcel Philipp Barth, director global de management Biopolimeri la BASF.
În cadrul abordării echilibrului biomasei, materiile prime fosile utilizate în primele etape ale procesului de fabricație sunt înlocuite cu resurse regenerabile obținute din deșeuri. Cantitatea de resurse regenerabile utilizată este ulterior atribuită unor produse specifice la finalul procesului de producție, printr-o metodă certificată de o terță parte. Această certificare independentă confirmă faptul că BASF a înlocuit cantitățile necesare de materii prime fosile cu resurse regenerabile, conform cerințelor standardelor REDcert2 și ISCC PLUS, pentru produsul echilibrat din punct de vedere al biomasei care urmează să fie achiziționat de clienți.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate