Cea de-a 7-a ediție a programului Sărbătoarea Gustului, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 80.000 euro, s-a desfășurat în 6.000 de școli primare și de gimnaziu, în perioada 16 octombrie 2023 – 21 iunie 2024.
Cu sprijinul Fundației Auchan, partener strategic și sponsorul principal al programului, elevii, împreună cu părinții și cadrele didactice, au avut parte atât de ateliere interactive, cât și de un caiet de exerciții pentru a lucra concret pentru îmbogățirea și deprinderea cunoștințelor și a gesturilor responsabile – pornind de la actul de a cumpăra local și de sezon, a citi etichetele și a recunoaște siglele de calitate europene, până la a folosi eficient resursele naturale (apă, gaz, electricitate) implicate în procesul de gătit.
Turneul atelierelor interactive „Lecții de Gust”, parte din programul Sărbătoarea Gustului, a avut loc în 50 de școli la nivel național, unde au fost desfășurate 159 de ateliere interactive la care au luat parte aproape 4.000 de elevi de clasa a III-a. În București, evenimentele au avut loc în 17 școli primare, la care au fost prezenți peste 1.500 de elevi, în timp ce în țară a străbătut 33 de școli primare, cu participarea a peste 2.200 de elevi.
”Ne bucurăm că un număr atât de mare de beneficiari, în special elevi, au avut ocazia să interacționeze cu acest proiect ce vine în sprijinul educației, învățând despre importanța principiilor unei alimentații sănătoase și a unui consum responsabil încă din școala primară. Este important să ne implicăm în formarea generațiilor viitoare, iar inițiativa organizată de Asociația Sărbătoarea Gustului se pliază perfect cu viziunea strategiei de sustenabilitate, în special privind alimentația sănătoasă”, a declarat Corina Dospinoiu-Imre, Director Sustenabilitate Auchan România.
”Pentru o viață sănătoasă, cheia se află în educația gustului, începând din copilărie. Astfel, acționăm din timp, militând pe termen lung pentru binele fiecărui cetățean, pentru a avea o sănătate mai bună, pentru reducerea risipei alimentare și, odată cu aceasta, și la reducerea amprentei de carbon (pentru o planetă sănătoasă). Știm că hrana destinată consumului uman și animal generează 34% din emisiile globale de GES. 80% din ambalajele de uz casnic provin din alimente și astfel afectează 13 ODD (obiectivele de dezvoltare durabilă) din 17 definite de ONU (Organizația Națiunilor Unite). Din acest motiv e nevoie de un program național educațional care să fie benefic atât pentru binele personal, cât și pentru binele planetei”, a declarat Dobre Daniel, Co-fondator Sărbătoarea Gustului.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate