Strategia ESG este deosebit de importantă în sectorul imobiliar, deoarece permite companiilor să abordeze problemele climatice și să reducă impactul negativ asupra mediului, dar în același timp să atragă investitori și să îmbunătățească rezultatele financiare. Raportarea privind sustenabilitatea intră sub incidența obligației de raportare non-financiară și poate fi o provocare, deoarece companiile se străduiesc să își adapteze operațiunile în conformitate cu principiile ESG. Companiile care se alătură acestui trend și care încep să implementeze procesele necesare pentru a atinge obiectivele ESG vor funcționa cu un randament mai mare al investițiilor și vor avea un acces mai bun la surse de finanțare decât companiile care vor continua cu politica de gestionare a resurselor într-un mod tradițional.
Termenul ESG se referă la criteriile de mediu, sociale și de guvernanță în cadrul unei afaceri durabile, etice și responsabile din punct de vedere social. Valoarea totală globală a activelor ESG este estimată la peste 23.000 de miliarde de dolari. În contextul actualelor crize geopolitice, energetice și de resurse, nevoia de transformare ESG este din ce în ce mai necesară, iar necesitatea adaptării afacerilor în conformitate cu principiile ESG devine o provocare.
Compania PlanRadar a lansat un ghid denumit „ESG în raportarea imobiliară” în care explică în detaliu care sunt elementele care trebuie urmărite și raportate pentru ESG. Ghidul e-book poate fi descărcat aici.
Colectarea și raportarea datelor ESG este o sarcină dificilă, având în vedere amploarea și profunzimea acestor standarde, dar este o parte necesară a strategiei oricărei companii, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Pentru a sprijini gestionarea documentelor, înregistrarea datelor, comunicarea și verificarea tehnică, tot mai mulți jucători din domeniul construcțiilor se bazează pe PlanRadar. Soluția de tip Saas PlanRadar ajută investitorii să integreze mai rapid strategia ESG în auditul tehnic al activelor imobiliare și să evalueze mai bine costurile de reconstrucție a portofoliului imobiliar existent, folosind exemplul eficienței energetice ca unul dintre factorii ESG esențiali.
Cu alte cuvinte, PlanRadar convertește automat toate datele colectate în rapoarte. Forma și conținutul raportului sunt stabilite chiar de către clienți, iar rezultatele finale pot fi exportate în format PDF sau Excel. Datele sunt transmise în timp real, ceea ce asigură o evaluare mai rapidă, în acest fel, investitorii pot lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la rentabilitatea investiției planificate sau pot obține o perspectivă asupra sumei necesare pentru investiții în proprietăți imobiliare pentru a îndeplini cerințele ESG. O înțelegere mai profundă a datelor garantează o îmbunătățire semnificativă a rentabilității, transparenței și controlului construcției pe parcursul întregului ciclu de viață al proprietății.
Peste 120.000 de utilizatori din 75 de țări și din toate ramurile industriei de construcții și imobiliare utilizează PlanRadar care procesează în medie 25.000 de proiecte pe săptămână. Astfel, eficiența proceselor în orice companie este semnificativ crescută. În plus, utilizarea PlanRadar asigură costuri mai mici și o implementare mai ușoară a proiectelor.
Disponibil pentru toate dispozitivele mobile care funcționează cu Android, iOS și Windows, indiferent dacă sunt smartphone-uri sau tablete, PlanRadar este utilizat la nivel mondial pentru o varietate de sarcini în companii de toate dimensiunile: gestionarea defectelor, documentația de construcție, raportarea, predarea instalațiilor, inventarierea, asigurarea dovezilor, diligența necesară, certificarea sau alocarea sarcinilor.
articole recomandate