Doar 28% dintre români au competențe digitale de bază, comparativ cu media europeană de 54%. În privința competențelor digitale avansate, procentul scade la 9%, în timp ce media europeană este de trei ori mai mare, arată ultimul studiu DESI realizat de Comisia Europeană.
Asociația Techsoup sprijină ONG-urile din România și Republica Moldova să desfășoare activități de programare și pentru dezvoltarea de alte abilități digitale ale copiilor și tinerilor prin cea de de-a VII-a ediție a programului „Meet and Code”.
Una dintre principalele soluții pentru dezvoltarea competențelor digitale, susține Asociația Techsoup, este integrarea coerentă pedagogic a mai multor activități digitale și care să implice noile tehnologii în educația elevilor.
Micro-finanțările „Meet and Code” sunt disponibile pentru organizațiile non-profit, inclusiv asociații de părinți, elevi, profesori etc. Fiecare organizație poate primi maximum trei granturi, a câte 300 de euro, cu condiția ca cele trei activități să fie diferite. Până în acest an, 213 ONG-uri au realizat 519 de activități educaționale de programare și tehnologie care au ajuns la peste 20.918 de copii și tineri în cadrul programului coordonat în România și Republica Moldova de către Asociația Techsoup.
„Meet and Code este mai mult decât un program de finanțare, este o comunitate de profesori și organizații non-profit care aduc idei și concepte STEAM noi în școli, biblioteci și nu numai. Procesul de aplicație este ușor de gestionat, iar inspirație pentru evenimente cu impact se găsesc și în colecția de evenimente din anii anteriori“, a declarat Ana Stamatescu, Educational Programs Lead la Asociația Techsoup și Coordonator Meet and Code România & Republica Moldova.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate