Bosch a demarat producția în masă a modulului său de alimentare, construit pe bază de celule de combustie cu hidrogen. Nikola Corporation, cu sediul în Statele Unite, va fi client pilot folosind camionul său electric cu celule de combustie clasa 8, care este programat să intre pe piața nord-americană în al treilea trimestru al anului 2023.

Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu tehnologia pe bază de hidrogen. De asemenea, în soluțiile sale pentru economia hidrogenului, Bosch se bazează pe o rețea globală de producție și pe competența locațiilor sale din Germania. De exemplu, fabrica Bosch din Bamberg, Germania, va furniza pachetele de celule de combustie pentru fabrica din Feuerbach, iar compresorul electric de aer și suflanta de recirculare provin de la fabrica Bosch din Homburg, Germania.

Bosch este una dintre puținele companii capabile să producă în masă tehnologie atât de complexă precum pachetele de celule de combustie. Nu numai că avem expertiza necesară în sisteme, ci avem și capacitatea de a extinde rapid noile dezvoltări pentru producția în masă”, a spus Markus Heyn, membru al consiliului de administrație Bosch și președinte al Bosch Mobility.

În perioada 2021-2026, Bosch va investi aproape 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea și fabricarea tehnologiilor sale pe bază de H. Totuși, perspectivele viitoare ale afacerii cu hidrogen depind de mediul politic.  Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, consideră că în special Europa trebuie să facă mult mai mult pentru a crea o contrapondere la ritmul rapid al evoluției din alte regiuni ale lumii, cum ar fi SUA. Mai precis, președintele Bosch are patru cerințe de la factorii de decizie germani și europeni: „În primul rând, trebuie să accelerăm ritmul producției de hidrogen în UE. În al doilea rând, trebuie înființate lanțuri de aprovizionare globale, iar în al treilea rând, hidrogenul trebuie utilizat în toate sectoarele economiei”. Pentru al patrulea punct, el a subliniat importanța creării rapide a infrastructurii pentru distribuirea hidrogenului în Europa.