Fundația WorldSkills România anunță încheierea perioadei de înscrieri pentru programul educațional „Prepararea sustenabilă a hranei” pentru gimnaziu. 450 de profesori din toată țara, alături de peste 25.000 de elevi, s-au alăturat acestei inițiative care oferă elevilor competențe practice despre alimentație sănătoasă și responsabilitate față de mediu.
”Cei 450 de profesori înscriși înțeleg că educația pentru o alimentație responsabilă este o competență esențială pentru viitor. Ei nu predau doar o materie, ci formează cetățeni conștienți. Rolul nostru este să le oferim instrumentele potrivite pentru a produce această schimbare în sălile de clasă”, a declarat Victor Dumitrache, director de programe WorldSkills România.
Profesorii înscriși au primit un pachet complet de materiale, care include 11 lecții interactive, ghidul familiilor pentru gastronomie sustenabilă și ghidul meseriilor din HoReCA. În continuare, aceștia vor participa la un webinar pentru a se familiariza cu structura programului și vor beneficia de sprijin pe parcursul anului școlar pentru implementarea lecțiilor.
Programul pentru gimnaziu completează parcursul educațional al Fundației, care include și programul pentru licee, „Educație pentru gastronomie sustenabilă”, cu 122 de profesori și 4.920 de elevi în anul școlar 2025-2026. Ambele programe sunt derulate în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (protocol nr. 18731.21.02.2025) si susținute de Carrefour România.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate
























