Pentru Vodafone România, anul 2021 a însemnat startul unui amplu proces de transformare, dintr-o companie de telecomunicații, într-o companie de tehnologie. Iar rezultatul final al acestui proces se va vedea în produsele și serviciile Vodafone, lucru posibil ca urmare a transformării companiei ca echipă, prin investiții în programe de dezvoltare pentru angajați, creștere a echipei de specialiști IT și digitalizării proceselor interne.

Compania pune tot mai mult accentul pe flexibilitate, adoptarea stilului de lucru Agile în cât mai multe departamente, pe programe de upskilling și reskilling, pentru un viitor în care fiecare angajat să își demonstreze potențialul maxim și în care să dezvolte soluții și servicii pentru societatea digitală.

Una dintre direcțiile strategice de sustenabilitate ale Vodafone este reprezentată de „Un viitor pentru fiecare”. Această direcție reunește toate eforturile companiei în privința asigurării unui mediu sigur și incluziv pentru angajații săi.

Sursa: Raportul de Sustenabilitate Vodafone România, 2021-2022

De exemplu, una dintre viziunile Vodafone pentru echipă este One Tech Team, care conectează mii de specialiști Vodafone din domeniul IT, de pe tot cuprinsul Europei și Africii, și a căror muncă va genera, la rândul său, transformarea dintr-o companie de telecomunicații într-o companie de tehnologie. Astfel, peste 30.000 de specialiști lucrează împreună pentru a aduce noi produse și platforme valoroase în toată Europa și Africa.

În asemenea proiecte cu impact global, diversitatea este esențială, iar Vodafone operează deja cu echipe regionale și implementează constant proiecte cu relevanță și aplicabilitate în piețe diverse. Acest lucru înseamnă că diversitatea – în toate formele ei – ajută compania să asigure un mediu de lucru incluziv, în care fiecare angajat să se simtă încurajat să fie el însuși.

De altfel, Vodafone România are programe cu tradiție în ceea ce privește încurajarea femeilor în a-și atinge aspirațiile pe piața muncii, dar oferă, în egală măsură, și angajaților bărbați șansa unui echilibru între planul personal și cel profesional – prin asigurarea unui concediu de paternitate extins. Astfel, politica de concediu parental de 16 săptămâni, plătit integral, destinat angajaților care devin tați biologici sau prin adopție, și opțiunea de întoarcere treptată la locul de muncă (angajații pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la 6 luni, beneficiind de salariu plătit integral) reprezintă un astfel de exemplu.

Sursa: Raportul de Sustenabilitate Vodafone România, 2021-2022

În plus, încă din 2018 Vodafone România este semnatară a Cartei Diversității, iar din 2021 este membru fondator al Camerei de Comerț pentru Diversitate.

Nu în ultimul rând, pentru a susține angajamentul diversității, Vodafone România a lansat campania internă #CountMeIn, prin care angajații au fost invitați să își declare, în mod voluntar, profilul de diversitate (informații referitoare la identitatea de gen, orientarea sexuală, etnie, dizabilitate etc.). Datele sunt confidențiale și sunt agregate atât pentru a sprijini raportarea privind reprezentarea forței de muncă, cât și pentru a crea o cultură care să permită autenticitatea. Aliniat acestui efort, Vodafone a creat un program de instruire pentru reziliență, prin care a dorit să ofere tuturor angajaților instrumentele prin care să contribuie la un mediu de lucru cât mai incluziv.