Asociația OvidiuRO și Raiffeisen Bank România anunță continuarea proiectului de educație pentru sustenabilitate România de Poveste pentru al treilea an consecutiv. Proiectul își propune să cultive și să dezvolte respectul pentru natură în rândul copiilor, profesorilor și părinților.

În primii doi ani ai proiectului, aproximativ 10.000 de profesori și 25.000 de copii au beneficiat de 33 de sesiuni online de formare profesională, 2.000 de pachete cu resurse educaționale (ex.: lupe, magneți, seturi unifix, pipete etc.), 8.000 de cărți și 35.000 de hărți ale României special concepute pentru copii.

Suntem dedicați misiunii pentru un viitor sustenabil, așa că atenuarea schimbărilor climatice si reducerea impactului negativ asupra mediului sunt subiecte de interes și pentru noi, ca facilitatori ai tranziției către o economie verde. Ne bucurăm să fim alături de OvidiuRO în programul pentru dezvoltarea competențelor pentru viitor și în formarea unor generații care iau decizii conștiente și care contribuie la protejarea resurselor naturale”, a spus Laura Mihăilă, Director de Comunicare Raiffeisen Bank România.

Pe lângă ecologie și sustenabilitate, proiectul din acest an va aborda prin intermediul activităților STEAM și conceptul de patrimoniu cultural și natural al României.

Este nevoie de empatie, perseverență, implicare la toate nivelurile și, mai presus de toate, de încurajarea gândirii critice. Abordarea educațională ce combină știința, tehnologia, ingineria, artele și matematica (STEAM) pentru a promova învățarea holistică și creativă are ca prim beneficiu chiar dezvoltarea gândirii critice. Mulțumim partenerilor de la Raiffeisen Bank România pentru că ne sunt alături de peste 15 ani și că reușim împreună să contribuim la dezvoltarea unei societăți sustenabile și echitabile”, a declarat Maria Gheorghiu, președinte OvidiuRO.