În anul școlar 2023-2024, 10.000 de tineri cu vârsta de peste 16 ani au avut posibilitatea de a participa, în cadrul JA Job Incubator, la diferite activități integrate la clasă, pentru a descoperi Cheia succesului în carieră.

Astfel, aceștia au beneficiat de resurse de învățare pe platforma JA Learn, webinare pe diverse teme relevante de orientare profesională, sesiuni interactive online și față-în-față, precum și de evenimentul Innovation Day. Toate aceste activități, susținute de profesioniști din mediul de business, le-au oferit oportunitatea de a-și dezvolta responsabilitatea și competențele necesare pentru a se integra profesional într-o economie digitală.

De asemenea, 5.000 de tineri și profesorii lor coordonatori au avut acces gratuit la modulul internațional digital Junior Achievement de orientare profesională și la activități applied learning, în baza parteneriatului educațional desfășurat, pentru al treilea an consecutiv, între Junior Achievement România și Societe Generale Global Solution Centre.

Ne bucurăm că, pentru al treilea an la rând, ne-am implicat activ, cu ajutorul colegilor noștri, în dezvoltarea cunoștințelor liceenilor din proiectul Job Incubator și în pregătirea lor pentru o carieră educațională și profesională de succes. Proiectul Junior Achievement Job Incubator este unul dintre programele care reușește să ofere tinerilor informații esențiale, relevante pentru piața muncii, și abilități menite să le asigure șanse mai bune în viitor. Vom continua să susținem educația și pregătirea elevilor pentru viața de adult, aceste două direcții reprezentând investiții strategice în dezvoltarea oricărei societăți”, a declarat Philippe Gabulon, CEO Societe Generale Global Solution Centre din România.

Prin contribuția a 30 de voluntari Societe Generale Global Solution Centre din diferite domenii, tinerii au participat la sesiuni de dezvoltare a abilităților și de consiliere profesională, în cadrul cărora au aflat cum să își construiască un CV, care sunt pașii necesari pentru angajare după finalizarea studiilor, cum să își identifice punctele forte și abilitățile și multe alte aspecte practice, într-o serie de 16 webinare și sesiuni de tip dezbatere „Tinerii întreabă, profesioniștii răspund”.

În plus, 69 de elevi din București, de la trei licee (Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza și de la Colegiul Economic Virgil Madgearu), au avut posibilitatea de a participa la workshop-ul Innovation Day, unde au lucrat în echipe pentru a dezvolta soluții viabile pentru utilizarea inteligentă a tehnologiei în educație, creșterea disponibilității și interactivității stagiilor de practică în companii și instituții și pregătirea din punct de vedere practic a tinerilor pentru a se integra mai ușor ca viitori angajați pe piața muncii sau ca viitori antreprenori.