Let’s Do It, Romania!, cea mai mare mișcare socială din România, a organizat și anul acesta Ziua de Curățenie Națională, iar rezultatele arată un grad ridicat al implicării sociale: peste 250.000 de voluntari înscriși în aplicația Let’s Do It, Romania! au strâns 230.000 de saci de deșeuri, adică aproximativ 2.400 tone de deșeuri în 41 de județe din România la care se adaugă și București.

Și anul acesta, Let’s Do It, Romania! s-a alăturat mișcării globale “Let’s Do It World!” și astfel, a participat la curățenie alături de 198 de țări din lume. World Cleanup Day a fost marcată anul acesta pentru prima dată și ca Zi Internațională în calendarul Națiunilor Unite.

Sunt cincisprezece ani de când ‘Let’s Do It, România!’ aduce împreună oamenii cu scopul comun de a avea un mediu mai curat. Alături de alte 198 de țări din lume, facem pași către o planetă mai verde, iar în România suntem foarte aproape de a declara cea de-a treia sâmbătă din luna Septembrie a fiecărui an ca Ziua de Curățenie Națională, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Doar printr-un efort comun și educație continuă putem schimba lumea”, a declarat Ștefan Buciuc, Președintele Asociației „Let’s Do It, România!”

Totodată, Let’s Do It, Romania! anunță că a început și demersurile legislative ca Ziua de Curățenie Națională în România să fie recunoscută la nivel național. În momentul de față inițiativa a primit votul Senatului și a Camerei Deputaților, urmând a fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Obiectivele acestui demers sunt întărirea legilor de protecție a mediului, reducerea deșeurilor depozitate ilegal, încurajarea implicării cetățenilor și autorităților, precum și promovarea educației ecologice și a gestionării corecte a deșeurilor.

Nu în ultimul rând, organizația anunță că prin intermediul aplicației Let’s Do It, Romania! pot fi raportate oricând și gratuit, zonele cu deșeuri din oraș sau din natură, care vor fi apoi raportate oficial către autorități și curățate. În plus, aplicația permite și raportarea ambroziei, o plantă invazivă care perturbă sănătatea oamenilor cât și mediul, afectând peste 2.5 milioane de persoane anual.