Wizz Air a lansat programul Ambasadorilor WIZZ ai Sustenabilității, ca parte a angajamentului său pe termen lung față de dezvoltarea durabilă.

Dintre cei peste 7.000 de membri ai echipajului de cabină și angajați din birouri ai Wizz Air, au fost selectați 24 de Ambasadori ai Sustenabilității, reprezentând 22 de baze și două birouri din Albania, Austria, Bulgaria, Cipru, Georgia, Ungaria, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, România, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie. În România, Ambasadorii WIZZ ai Sustenabilității sunt de la bazele companiei aeriene din Cluj-Napoca, Iași, București și Sibiu.

Din septembrie 2023 până în mai 2024, Ambasadorii WIZZ ai Sustenabilității vor sprijini proiectele locale din domeniu, de la reciclare la inițiative de caritate, în cadrul bazelor și birourilor companiei aeriene, pentru a promova obiceiuri ecologice și a împărtăși colegilor informații despre sfera sustenabilității.

„Suntem încântați să putem oferi colegilor noștri oportunitatea de a se dedica unor proiecte de sustenabilitate care fac diferența. Ambasadorii Sustenabilității vor juca un rol vital în promovarea conștientizării și în stimularea schimbărilor pozitive în ceea ce privește problemele de mediu și de sustenabilitate socială în rețeaua Wizz Air”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate & ESG Officer la Wizz Air.

Strategia de sustenabilitate a Wizz Air se bazează pe patru piloni – mediu, oameni, guvernanță și economie. Compania aeriană depune în mod constant eforturi pentru optimizarea amprentei de mediu și reducerea intensității carbonului, dezvoltarea angajaților, contribuția socioeconomică în regiunile în care își desfășoară activitatea și consolidarea guvernanței corporative.