Up România, în parteneriat cu Mastercard și Innovation Labs, au organizat în luna mai 2024 hackathon-ul ”TeamUp for Change”, dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu din București și din țară.

Evenimentul a reunit peste 50 de tineri pasionați de tehnologie și inovație, care au fost provocați să creeze soluții aplicabile pentru teme precum: schimbările climatice, sărăcia, inegalitatea și lipsa de apă.

”Credem cu tărie că educația este cheia pentru a dezvolta abilități esențiale în rândul tinerilor, iar evenimentele de tip hackathon reprezintă o platformă excelentă pentru a încuraja creativitatea și inovația. Mai mult decât atât, își dezvoltă abilitățile de colaborare și comunicare, atât de importante în orice domeniu. Este o bucurie să sprijinim tinerii talentați și să îi ajutăm să devină liderii de mâine, capabili să găsească soluții pentru provocările globale”, a declarat Elena Pap, Director Europa Up Group.

”Evenimentul ‘TeamUp for Change’ oferă tinerilor, încă de pe băncile școlii, oportunitatea de a privi dincolo de tehnologie, să se concentreze pe experiențele utilizatorilor și să găsească soluții pentru problemele reale ale oamenilor și pentru provocările societății din viitorul iminent. Prin acest hackathon, elevii sunt încurajați să construiască punți între discipline și între generații, gândindu-se întotdeauna la impactul uman al inovațiilor lor. Este un pas important în formarea viitorilor lideri ai societății noastre, care vor fi mai pregătiți să abordeze și să rezolve, în spirit de echipă și cu atenție la oameni, problemele complicate ale lumii în care trăim”, a declarat Răzvan Rughiniș, Founder Innovation Labs.

La finalul hackathon-ului, cele mai bune cinci idei au fost premiate, luându-se în considerare creativitatea, inovația și impactul potențial al soluțiilor propuse.