UiPath Foundation, organizație non-profit care facilitează accesul la educație de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile, lansează Raportul anual pe 2022, prin care anunță impactul programelor educaționale derulate anul trecut.

Raportul ilustrează conceptul „A Hero’s Journey / Călătoria eroului” și aduce în prim plan parcursul copiilor și determinarea acestora  de a depăși toate obstacolele prezente în viețile lor –  aceștia sunt eroi și eroine aflați pe propria cale, ajutați de UiPath Foundation să își atingă potențialul maxim prin intermediul programelor educaționale dezvoltate.

Potrivit reprezentanților fundației, UiPath Foundation s-a concentrat în 2022 pe 4 programe principale.

Prin programul Salt Către Viitor, un total de 250 de copii din comunități vulnerabile au beneficiat în 2022 de sprijinul oferit de fundație. Acești copii au primit 10.545 ore de meditații la română, matematică și engleză, dezvoltându-și astfel abilitățile și potențialul. Totodată, UiPath Foundation a distribuit în comunități 12.661 de kilograme de alimente, haine, cadouri, rechizite și produse sanitare, oferind sprijin pentru o viață mai bună. Programul educațional a fost implementat anul trecut alături de partenerii strategici: Fundația Inimă de Copil, Asociația Bună ziua, Copii din România, Fundația Pro Patrimonio și Policy Center for Roma and Minorities.

Platforma educațională digitală Caleidoscop a fost creată de la zero în 2022 de către UiPath Foundation. Această platformă a devenit o resursă pentru 82 de licee partenere din 18 cele mai vulnerabile județe din România, precum și din orașele București și Cluj. În cadrul programului, 170 de profesori au devenit parteneri, contribuind la implementarea acestui instrument digital educațional. În 2023, 800 de elevi de liceu din comunități vulnerabile au intrat oficial în program.

Early Education Forward este programul prin care fundația oferă acces la educație preșcolarilor din comunități vulnerabile. Anul 2022 a fost marcat de lansarea NABU, aplicația de citit pentru copii. Aplicația a înregistrat peste 50.000 de descărcări în primele luni de la lansare și peste 160 de cărți ilustrate au fost adaptate pentru micii cititori.

Prin Nurture Teachers’ Potential, UiPath Foundation a sprijinit în 2022, un număr de 20 de profesori din programul Teach for Romania. De asemenea, anul trecut, fundația a dezvoltat două programe de formare alături de Teach for Romania dedicate profesorilor și directorilor de școli – Comunitățile viitorului și Leadership transformațional. Profesorii susținuți prin programele UiPath Foundation au ajuns apoi la peste 14.000 de elevi.