Într-un angajament global pentru o lume circulară, Every Can Counts, o inițiativă non-profit dedicată reciclării, lansează cea de-a treia ediție a International Recycling Tour, o campanie de conștientizare internațională menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului și să susțină cauza unui stil de viață sustenabil.

În intervalul 3-5 iunie, această inițiativă de reciclare se va desfășura în 16 țări și va cuprinde 18 locații din Europa și America de Sud.

„Reunindu-ne pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului și a arăta potențialul nesfârșit al reciclării aluminiului, ne propunem să inspirăm schimbarea comportamentului și să ajutăm la reciclarea 100% a dozelor în Europa și nu numai. De aceea îi invităm pe toți – consumatori, autorități locale, branduri și organizatori de evenimente — să ne  unim  forțele și să găsim modalități mai bune de reciclare fie că ne deplasăm, fie că  ne distram”, a declarat David Van Heuverswyn, Director Every Can Counts Europe.

În România, International Recycling Tour se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie în orașele București și Iași, unde oamenii vor fi invitați la o serie de acțiuni care să îi încurajeze să recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, prin acțiuni de ecologizare în parcuri, în zona restaurantelor din centrele comerciale, precum și în alte spații publice. La București, voluntarii vor fi prezenți în zona pietonală Calea Victoriei și Parcul Tineretului, iar la Iași, publicul este invitat să ia parte la acțiuni de colectare organizate sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 15:00, în zonele Palas Iași Mall, Parcul Copou și Palatul Culturii. Acțiunea este sprijinită de Palas Iași Mall, Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, ASMI – Asociația Studenților Matematicieni din Iași și de LS ETH – Liga Studenților Electrotehniști.

„Alături de partenerii noștri vom arăta oamenilor că gestul atât de firesc de a pune o doză din aluminiu folosită in containerul potrivit reprezintă normalitatea care ne va ajuta să trăim într-un mediu curat, fără surse de poluare si plăcut privirii. Totodată, acest eveniment își dorește să atragă un număr cât mai mare de oameni, care la rândul lor pot deveni ambasadori ai reciclării și transmite mai departe mesajul nostru”, declară Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România