TenarisSilcotub, producător român de țevi și furnizor de servicii conexe pentru industria energetică, investește 400.000 de lei într-un laborator multifuncțional pentru elevii Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău, județul Sălaj.

Laboratorul multifuncțional, cu tehnologie de ultimă generație, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală și învățarea noțiunilor de mecanică și electrică.

Continuăm demersurile începute de peste un deceniu de a investi în educația tehnică și dezvoltarea competențelor practice, acestea fiind parte a strategiei noastre pe termen lung de implicare în comunitate. Ne bucurăm că putem susține elevii care studiază la Colegiul Tehnic API în a-și construi competențe pentru viitoarele lor profesii. Este necesară implicarea noastră, a tuturor, pentru a dezvolta comunitatea locală”, declară Mihaela Popescu Președinte, TenarisSilcotub.

Laboratorul implică un proces de învățare și dezvoltare profesională și pentru cadrele didactice, care privesc investiția ca pe o nouă provocare și sunt deschiși să o utilizeze cât mai mult, alături de elevi.

Cu sprijinul TenarisSilcotub, colegiul nostru este și mai bine pregătit să ofere condiții optime și eficiente de învățare elevilor care ne trec pragul și urmează profilul tehnic. Dotarea acestui laborator a fost o muncă de echipă și ne-am bucurat să fim parte din acest proces încă de la început. Alături de reprezentanții companiei, au fost implicați  profesorii în întregul demers, de la alegerea furnizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii și la partea de training și utilizare. Astfel, susținerea companiei are efecte pozitive și în rândul cadrelor didactice și în modul în care materia este, de acum, predată”, explică Alina Cozac, Director, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.

Laboratorul deservește clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalații electrice și prelucrări pe mașini cu comandă numerică.

Proiectul continuă angajamentul companiei de a sprijini educația tehnică. În ultimul deceniu investițiile TenarisSilcotub în învățământul tehnic din comunitățile Zalău și Călărași, s-au concretizat în 7 laboratoare și ateliere pentru specializări tehnice. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de  peste 4,2 milioane de lei. Toate investițiile au ca scop realizarea unui mediu adecvat de învățare în liceele tehnice, unde viitorii tehnicieni și ingineri să deprindă competențe relevante pentru profesiile lor.