Kaufland a inaugurat un nou magazin cu acoperiș verde, odată cu deschiderea celui de-al 22-lea magazin al rețelei din capitală și al 171-lea la nivel național.

Dotat cu automate de reciclare a ambalajelor și acoperiș verde, cel mai nou magazin Kaufland din București va genera peste 80 de noi locuri de muncă. Noua locație dispune de un spațiu verde de 2.200 m2 pe acoperiș, amenajat peisagistic cu butași de sedum, plante graminee, perene și arbuști mici și medii. Zona este prevăzută cu un sistem de irigare, ce va asigura umiditatea optimă pentru plante.

Parcarea are o capacitate totală de peste 280 de locuri, dintre care 12 pentru persoane cu dizabilități și 9 pentru părinți. Totodată, clienții au la dispoziție stații de încărcare pentru mașinile electrice și rastele pentru biciclete.

Pentru a încuraja comportamentele ecologice în rândul clienților, noul magazin Kaufland din București integrează și sisteme de colectare selectivă, precum un automat de reciclare de tip self-service, unde se pot recicla ambalaje în schimbul voucherelor de extra-reducere. Automatul colectează trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). În zona de la intrare este amplasat un alt punct de colectare, unde clienții pot depune ambalaje ale produselor de îngrijire personală sau de curățenie.