Teach for Romania, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea din București, organizează a doua serie a cursului ”Leadership educațional pentru transformare sustenabilă”, o inițiativă de formare profesională postuniversitară adresată celor implicați sau care urmăresc o carieră în administrarea instituțiilor de învățământ.

Acest curs postuniversitar – unic în peisajul educațional românesc – include în descrierile sale mulți termeni de forță: leadership, schimbare, sustenabilitate, schimbare, reflexivitate, implicare, responsabilitate. Concepte puternice, așadar, care nu pot să lipsească din caracterizarea unui intervenții educaționale. Ce face semnificativ diferit acest program este tocmai faptul că reușește să transforme acest șir de cuvinte în realități ale activităților de învățare derulate împreună cu participanții”, a declarat prof. univ, dr. Anca Nedelcu, prodecan Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Potrivit organizatorilor, fiecare participant va dezvolta pe parcursul programului un proiect fezabil de intervenție, care va fi testat alături de practicieni cu experiență și adaptat nevoilor concrete ale instituției sau organizației în care activează.

În plus, anul acesta, cele mai promițătoare 3 proiecte ale studenților vor fi susținute printr-un grant oferit de Teach for Romania pentru a putea fi puse în practică. Participanții vor avea acces la o comunitate de agenți de schimbare în educație și la modele de bună practică. Este deschisă pentru cursanți astfel și posibilitatea de a contribui la o schimbare mai mare, de tip sistemic.

Programul se desfășoară pe o perioadă de cinci luni în perioada noiembrie 2023 – aprilie/mai 2024 și cumulează 375 de ore de studiu, dintre care 150 de ore pentru activități directe de formare și 225 de ore de pregătire individuală și de grup, lucru în comunitate, pregătirea proiectelor și evaluare.