Fundația Comunitară București a organizat sâmbătă, 24 iunie 2023, pentru a unsprezecea oară, evenimentul principal al campaniei Swimathon București. La întâlnirea de la bazin au participat 2.000 de oameni – înotători, suporteri și voluntari. Echipele au parcurs 208 kilometri în 10 ore și au sărbătorit depășirea pragului de 1 milion de lei din donații. Campania de strângere de fonduri a fost prelungită până la 30 iunie 2023.

Bazinul Olimpic Dinamo a găzduit evenimentul principal al campaniei, care a reunit 475 de înotători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori, persoane publice, seniori și copii.

”Swimathon București devine din ce în ce mai mult o manifestare a comunității, a lui împreună din slogan. Evenimentul de la bazin este cea mai mare sărbătoare a celor care se implică timp de o lună în campania de donații. Mai mult de jumătate din voluntarii fundraiseri au vrut să înoate într-un bazin olimpic și susținătorii au venit oră de oră să îi încurajeze din tribune și să se bucure alături de noi toți. Asta ne arată că oamenii își redescoperă sentimentul de apartenență la comunitatea bucureșteană a binelui”, a declarat Alina Kasprovschi, director al Fundației Comunitare București.

”Prin evenimentul de sâmbătă am demonstrat că prin implicarea și unitatea noastră putem face valuri de bine în România. Fiecare donație are un impact semnificativ asupra vieților celor care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Miruna Nichita, coordonatorul Swimathon București.

Swimathon București- ”Împreună facem valuri de bine!” este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România. Ediția din acest an a strâns până acum 7.677 de donații în valoare de 1.074.020 lei.

Organizațiile care participă la Swimathon București anul acesta sunt: One Rescue, Asociația Moașelor Independente, Ecopolis- aerlive.ro,  Ajungem Mari,  Autism Voice, Asociația Oamenilor Mici, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația Umanitară TADEU, APAN (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative), Fundația Comunitară București, Asociația Touched Romania, AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), Fundația Inima de Copil, Comunitatea Educaţie pentru Ştiinţă, Asociația Carusel, Asociația CONIL, Asociația Dăruiește Aripi, Asociatia Club Sportiv Climb Again, Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, Asociația Down Plus București, Asociația Fabrica de Fapte Bune, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune,  Asociația Ana și Copiii, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Asociația Room 2046, Asociația P.A.V.E.L., Asociația Help Autism, Asociaţia Little People România.