Ambasada Sustenabilității în România anunță lansarea platformei de e-learning Sustainability-School.eu într-o versiune extinsă. Platforma este deschisă tuturor celor interesați să înțeleagă și să aplice principiile sustenabilității în activitatea lor profesională.

Sustenabilitatea în afaceri nu mai este un subiect opțional sau rezervat celor din top management. Ea devine o competență esențială pentru toți angajații unei companii, indiferent de funcția pe care o ocupă. Tranziția către un model de business echitabil este un proces complex de management al schimbării, iar oamenii se află în centrul acestei transformări.

SustainAbility School s-a născut în anul 2021, dintr-o nevoie reală pe care am identificat-o în România, la acel moment – lipsa unei platforme care să ofere oamenilor din companii o resursă educațională dedicată sustenabilității. Astăzi, SustainAbility School înseamnă un fundament solid de peste 115 webinarii și acces la expertiză internațională, doar la un click distanță. Relansăm programul într-un format extins, cu un conținut actualizat și diversificat, pentru a răspunde mai bine provocărilor complexe ale sustenabilității și pentru a sprijini profesioniștii din mediul privat în tranziția inevitabilă de la «Business-as-usual» la Business Sustenabil”, declară Dragoș Tuță, Fondator și Președinte, Ambasada Sustenabilității în România.

Noua versiune a platformei Sustainability-School.eu oferă o experiență educațională modulară, cu resurse interactive, ghiduri practice și colaborări cu peste 145 de experți internaționali, din instituții de prestigiu precum Comisia Europeană, OCDE, ONU, Banca Mondială, Cambridge Institute for Sustainability Leadership, GRI, ClientEarth, CDP, SBTi sau Planet Tracker.

Conform raportului Future of Jobs 2025 al Forumului Economic Mondial, atenuarea schimbărilor climatice este a treia cea mai transformatoare tendință la nivel global, iar adaptarea la schimbările climatice ocupă locul șase, peste 40% dintre angajatori anticipând că aceste direcții vor transforma afacerile lor în următorii cinci ani. Adaptarea la schimbările climatice va genera 5 milioane de locuri de muncă până în 2030, iar atenuarea schimbărilor climatice va adăuga 3 milioane de joburi. Responsabilitatea ecologică a intrat pentru prima dată în lista celor 10 competențe cu cea mai rapidă creștere din raportul Future of Jobs.

SustainAbility School oferă suport educațional atât pe zona de hard skills – raportare de sustenabilitate, calcul de amprentă de carbon, angajarea și incluziunea persoanelor cu dizabilități, achiziții responsabile, finanțare sustenabilă, economie circulară, cât și pe zona de soft skills: colaborare transversală, ghidarea echipelor în tranziția către modele noi de business, crearea unei viziuni care să inspire.

La Ambasada Sustenabilității am început să organizăm webinarii dintr-o nevoie reală a profesioniștilor locali: să înțeleagă mai bine ce înseamnă sustenabilitatea în business și să aibă un cadru structurat în care să vorbească deschis despre schimbările care îi afectau deja – de la legislație europeană la tendințe globale. Cu timpul, prin feedback-ul cursanților, ne-am dat seama că aceste webinarii se pot transforma într-un parcurs educațional structurat pe trei niveluri, util atât pentru profesioniști locali, cât și internaționali”, a declarat Oana Groșanu, Director Executiv, Ambasada Sustenabilității în România.

Dezvoltarea programului și a platformei de e-learning a fost realizată de Ambasada Sustenabilității cu finanțare de la compania Coca-Cola HBC România.