Potrivit unui studiu realizat în 2022 de E.ON la nivel național, interesul românilor pentru achiziția unei centrale este unul relativ ridicat. Circa 15% dintre respondenții care sunt utilizatori de gaz au declarat că intenționează să cumpere în 2023 o centrală termică nouă.

Totodată, studiul arată că 28% dintre centralele termice aflate în uz sunt mai vechi de 10 ani, așadar consumă mai mult gaz decât centralele termice noi, în condensare.

Pe lângă economia la factură, în topul motivelor pentru care românii au decis să achiziționeze soluția E.ON Life se mai găsesc: posibilitatea de a plăti în rate cu avans zero, verificările tehnice periodice ale centralei incluse în pachet, posibilitatea de a beneficia de intervenții urgente și garanția extinsă a centralei.

Cel mai mare consum de energie din gospodărie revine asigurării încălzirii şi preparării apei calde menajere. Practic, mai mult de 2/3 din energia consumată într-o locuință este folosită în acest scop. În condițiile în care centrala termică veche are un randament scăzut, care conduce la un consum mai mare, înlocuirea acesteia cu o centrală în condensare este una dintre cele mai indicate măsuri pentru a reduce costurile cu încălzirea.