Programul Permis pentru viitor oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.
Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE, a crescut rolul programului Permis pentru Viitor în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.
Programul, ajuns la cea de-a opta ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.
Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate