Schneider Electric a prezentat un nou proiect pentru a ajuta companiile să înțeleagă întregul impact asupra mediului al centrelor de date ale companiilor mari. Cadrul include un instrument gratuit Lifecycle CO2e TradeOff, primul de acest fel pentru estimarea cu exactitate a amprentei totale de carbon a centrelor de date – inclusiv a emisiilor Scope 1, 2 și 3.

 

Cuantificând emisiile Scope 3 din lanțul lor valoric, organizațiile își pot măsura amprenta totală de carbon, inclusiv serviciile IT externalizate de la furnizorii de servicii cloud și de colocare. Această carte albă realizată de Schneider Electric prezintă o perspectivă bazată pe date pentru a ajuta operatorii centrelor de date să identifice și să clasifice emisiile din operațiuni și din lanțul de aprovizionare, apoi să prioritizeze eforturile de a reduce impactul emisiilor de carbon.

Stabilirea și implementarea unui cadru referitor la gazele cu efect de seră (GHG) care include urmărirea nivelului carbonului și stabilirea obiectivelor, în timp ce sunt revizuite sistematic datele companiei și sursele de emisii, este baza pentru crearea unui plan realist de reducere a amprentei de carbon. Generarea de energie electrică, emisiile GHG și consumul de apă determină amprenta de carbon și amprenta de apă a centrelor de date, inclusiv a furnizorilor săi.

„La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului. Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii”, se arată în comunicatul companiei.