Pe fondul presiunii crescânde asupra sectorului energetic, Schneider Electric anunță noi soluții inteligente end-to-end de-a lungul lanțului energetic, cu scopul de a permite companiilor să evolueze. 

Recentele acorduri climatice au evidențiat urgența modernizării rețelelor electrice, având ca scop eliminarea treptată a combustibililor fosili și îmbunătățirea adoptării energiei regenerabile. Având în vedere că aproximativ 40% din rețele au vechimi de peste 40 de ani, inovația este necesară pentru a se asigura că sistemele energetice pot integra noile tehnologii și pot satisface cerințele viitoare în mod eficient.   

Potrivit reprezentanților Schneider Electric, tranziția la rețelele echipate digital facilitează integrarea surselor de energie regenerabilă, gestionând în același timp cererile viitoare de energie cu o mai mare eficiență și fiabilitate.  

Ca membru al Alianței Edge for Smart Secondary Substation Systems (E4S), Schneider Electric a prezentat noile sale tehnologii necesare pentru a optimiza gestionarea fluxurilor de energie în rețelele inteligente.  

Net Zero Dashboard: Integrat cu EcoStruxure ADMS și DERMS, noul Digital Grid Sustainability Service Net Zero Dashboard oferă măsuri cheie net zero și KPI pentru monitorizarea decarbonizării rețelelor, ajutând companiile de utilități să cuantifice emisiile și să obțină informații pentru a ghida strategiile de sustenabilitate.  

Flexibilitatea rețelei: furnizorii de utilități din întreaga lume, inclusiv PG&E și Elektrilevi, lucrează cu Schneider Electric, implementând EcoStruxure DERMS pentru a ajuta la gestionarea complexității tot mai mari a constrângerilor rețelei rezultate în urma creșterii rapide a activelor regenerabile distribuite. Serviciul european Elektrilevi a început cu un proiect proof-of-concept și și-a validat propriile criterii de acceptare. Ei sunt acum în proces de lansare a unui proiect complet folosind abordarea Stepwise a Schneider Electric.  

Reziliența rețelei: Schneider Electric implementează strategii bazate pe platforma AiDash, folosind sateliți și inteligență artificială pentru a oferi informații și analize în timp real. Acestea ajută serviciul public să se pregătească pentru condiții meteorologice extreme și să consolideze rezistența rețelei.  

Monitorizare holistică a rețelelor LV: Aceasta abordează complicațiile aferente integrării tehnologiilor cu emisii scăzute de carbon, asigurând planificarea, monitorizarea și funcționarea eficientă a rețelelor de joasă tensiune.  

Noi opțiuni comerciale: Schneider Electric introduce pachete de tip abonament pentru a susține parcursul către digitalizare, oferind clienților acces la cele mai recente funcții, la fiecare nouă lansare.