Cu ocazia conferinței SAP Sapphire care a avut loc recent în Orlando, SAP SE a anunțat inovații care ajută companiile să abordeze cu încredere un viitor incert. Printre acestea se numără inteligența artificială responsabilă, contabilitate ce ia în calcul emisiile de carbon și soluții de consolidare a lanțului de aprovizionare. Astfel, SAP sprijină clienții să plaseze sustenabilitatea în centrul operațiunilor lor și să sporească agilitatea pentru a avea succes în contextul schimbărilor continue.

„Într-o lume marcată de tensiuni geopolitice, de lipsa produselor și a competențelor și de noi reglementări, clienții noștri continuă să apeleze la SAP pentru soluțiile de care au nevoie pentru a-și rezolva cele mai presante provocări. Inovațiile pe care le anunțăm la SAP Sapphire se bazează pe experiența noastră în domeniul tehnologiei dezvoltate în mod responsabil și pe zeci de ani de expertiză în domeniul industriei și al proceselor, pentru a asigura succesul clienților noștri atât în prezent, cât și în viitor”, a declarat Christian Klein, CEO și membru al Consiliului Executiv al SAP SE.

Având în vedere schimbările rapide ale reglementărilor și presiunea tot mai mare exercitată de decidenți pentru a funcționa în mod durabil, companiile au nevoie de un sistem de contabilizare a emisiilor care să fie la fel de auditabil, transparent și fiabil precum contabilitatea financiară. Cu noul sistem de contabilitate verde de la SAP, așa-numitul Green Ledger, companiile nu mai trebuie să își estimeze emisiile de CO2, ci le pot înregistra pe baza datelor reale. Acest lucru le permite să își gestioneze indicatorii de mediu în mod la fel de transparent, precis și fiabil ca rezultatele lor operaționale.

„Pe măsură ce organizațiile își continuă călătoria de transformare digitală, este esențial să adopte soluții care să le permită să fie reziliente, să le sporească performanța și să asigure creșterea gradului de sustenabilitate. La SAP, căutăm să ne sprijinim clienții să contribuie la o economie regeneratoare, cu emisii reduse de dioxid de carbon și să-i ajutăm la modelarea unui viitor durabil, totul în timp ce gestionează și raportează în mod holistic performanța economică, socială și de mediu”, declară Diana David, Managing Director SAP România.

Oferta SAP privind Green Ledger va face parte din soluțiile RISE with SAP și GROW with SAP.