OMV Petrom și Saint-Gobain România anunță semnarea unui acord pentru furnizarea de energie electrică din surse regenerabile pentru toate facilitățile Saint-Gobain la nivel național. 

În baza acestui acord, OMV Petrom va furniza în următorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde în 14 locații Saint-Gobain din România. Livrările vor începe în ianuarie 2026, iar energia va fi obținută din surse eoliene și fotovoltaice. 

Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susținem tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de circa 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu, din care circa o treime vor susține proiecte cu emisii scăzute și zero de carbon. Suntem încântați să anunțăm acest acord cu Saint-Gobain – este mai mult decât un contract de vânzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria românească”, a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

Acordul marchează încă un moment de referință în parcursul Saint-Gobain de a-și reduce emisiile Scop 1 și 2 cu 33% până în 2030 – față de 2017 și de a atinge „zero emisii nete” până în 2050. Suntem încântați să avem alături parteneri de încredere precum OMV Petrom pentru a ne putea continua călătoria spre un viitor mai verde”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Odată cu această investiție, Saint-Gobain România va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Călărași), Saint-Gobain Isover (Ploiești), Saint-Gobain Rigips (Turda și Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brănești, Suceava), Duraziv (Popești Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) și Chryso Romania (Ariceștii Rahtivani).