TRANSFORMATOR este un program de educație organizat de Social Innovation Solutions, specializat în domeniul sustenabilității și destinat organizațiilor care vor să învețe cum să se dezvolte responsabil. Programul se adresează atât IMM-urilor, cât și ONG-urilor care au o activitate bine definită și care doresc să învețe cum să devină mai sustenabile prin activitățile lor de zi cu zi.

Înscrierile sunt deschise până pe 25 august, iar perioada de desfășurare a proiectului este septembrie – decembrie 2023. Programul a susținut adoptarea de practici sustenabile de către o gamă diversă de IMM-uri și ONG-uri și în anii trecuți, activând în domenii precum educație, design interior, alimentație și producție alimentară, industria creativă, producție artizanală, economie circulară, modă sustenabilă sau comerț.

”IMM-urile și ONG-urile joacă un rol semnificativ în ceea ce privește tranziția către practici de business mai sustenabile. Totodată, din ce în ce mai multe instituții financiare și investitori se concentrează pe sustenabilitate atunci când iau decizii privind finanțarea sau acordarea de granturi, iar programul TRANSFORMATOR susține organizațiile participante în a înțelege și a se pregăti pentru aceste schimbări. Prin inițiativele derulate la Social Innovation Solutions, punem accentul pe dezvoltarea ecosistemului antreprenorial adaptat la noile bune practici și orientat către un viitor sustenabil”, a declarat Ciprian Stănescu, președinte și CEO al Social Innovation Solutions.

TRANSFORMATOR este un program hibrid și cuprinde sesiuni de training și workshop-uri sub forma unui modul educațional complet, prin care oferă atât cursuri, consultanță și audit de sustenabilitate, cât și mentorat din partea a peste 50 de experți, mentori calificați și investitori. Organizațiile acceptate în program beneficiază de acces la cursuri self-paced și networking prin platforme dedicate precum geneSIS și Academia de Sustenabilitate, platforme dezvoltate de Social Innovation Solutions.

”Cea mai mare provocare și oportunitate deopotrivă este să înțelegem cu toții că dezvoltarea – fie că vorbim de business-uri sau de comunități – trebuie să fie sustenabilă. De aceea, prioritatea Fundației Coca-Cola este să susțină dezvoltarea de comunități sustenabile și de proiecte durabile, cu impact pozitiv în societate. Știm, prin prisma activității noastre, că sustenabilitatea nu reprezintă un titlu, un premiu pe care să îl câștigi, ci este un proces complex de transformare care presupune muncă de echipă, implicare și deschidere la schimbare. Programul Transformator este o componentă importantă care completează  platforma mai amplă Sustainable Futures și ne bucurăm să sprijinim această inițiativă atât de necesară pentru IMM-urile și ONG-urile care își doresc călătoria spre sustenabilitate”, a declarat Mihaela Niță, Public Affairs Manager, Coca-Cola România.

Programul TRANSFORMATOR face parte din proiectul mai amplu Sustainable Futures și este organizat de către Social Innovation Solutions, în parteneriat cu Fundația Coca-Cola și partenerii organizaționali: Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, ALTRNTV, Romanian Business Leaders, WWF, CERC, Carbon expert, Infoclima, EFdeN și Leaders.