RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță că până la finalul lunii decembrie 2023 va pune la dispoziția comercianților o aplicație gratuită care va facilita colectarea manuală a ambalajelor SGR.

Aplicația va putea fi accesată de comercianții care au semnat contractul cu RetuRO și au optat pentru colectarea manuală. RetuRO app va permite scanarea cu telefonul a ambalajelor SGR returnate și validarea automată în Registrul de Ambalaje SGR.

De asemenea, comercianții care au optat pentru colectare manuală, vor putea folosi funcția “pick-up” pentru a comanda ridicarea sacilor cu ambalaje. Pentru eficientizarea fluxurilor de colectare, ridicarea ambalajelor SGR poate fi solicitată pentru minimum trei saci.

Aplicația va fi disponibilă pentru dispozitivele mobile Apple iOS și Android, în magazinele App Store și Google Play. Utilizatorii vor putea identifica aplicația prin logoul RetuRO și prin numele aplicației, “RetuRO”.

Conectarea în aplicație se va face prin folosirea contului de utilizator (comerciant) din platforma portal.returosgr.ro. După conectare, următorul pas constă în alegerea punctului de returnare declarat. Pentru aceasta, comercianții vor utiliza ID-ul punctului de vânzare pe care îl găsesc în contul lor de utilizator din platformă.

Momentan, aplicația RetuRo App este în faza de testare, urmând ca până la finalul lunii decembrie să fie dată în folosință pentru comercianții care au finalizat înregistrarea în platforma SGR și au semnat contractul cu RetuRO.