Restart Energy, companie specializată în servicii de tranziție energetică, anunță finalizarea implementării unui nou sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 630.000 de euro pentru compania Rekord SRL.
Proiectul constă în instalarea a 1.776 de panouri, pe o suprafață de 8.000mp, cu o putere de 800kWp. Proiectul solar instalat pe acoperișul unității de producție din județul Alba acoperă aproximativ 80% din consumul energetic al companiei Rekord.
Investiția în valoare de peste 630.00 euro urmează a fi amortizată în mai puțin 4 de ani.
Panourile solare vor produce 21.250MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 3,4 milioane de euro, o diminuare a emisiilor de CO2 cu 267 tone și a deșeurilor radioactive cu 2,6kg.
Recent, Restart Energy a semnat un nou contract cu compania Rekord pentru un nou proiect de panouri fotovoltaice ce va fi instalat pe acoperișul unității Rekord din Teiuș, Județul Alba. Cele 654 de panouri, cu o putere de 300kWp reprezintă o investiție de peste 200.000 de euro ce urmează să fie amortizată în aproximativ 2 ani și jumătate. Compania va acoperi astfel 80% din consumul propriu de energie.
„Am luat hotărârea de a produce energie verde pentru consumul propriu pentru că este mai avantajos din punct de vedere financiar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Suntem foarte mulțumiți de primul proiect dezvoltat împreună cu Restart Energy, de felul în care a decurs colaborarea noastră și de aceea am semnat recent un nou contract, pentru un nou sistem de panouri fotovoltaice, pentru unitatea de producție din Teiuș”, spune Fabio Vettoretto, reprezentantul companiei Rekord.
„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură. De altfel, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizare este de două ori mai mic decât costul de producție a unei centrale pe cărbune deja amortizată”, afirmă Armand Domuța, General Manager Restart Energy
În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.
În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.
În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă blockchain bazată pe tehnologie proprie de certificare, atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile (www.redplatform.com).
De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate