Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Apidava, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiției fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Proiectul de 252 kWp a fost instalat pe acoperișul imobilului aparținând beneficiarului, situat în Blaj, județul Alba.

Au fost montate 560 de module fotovoltaice și, prin acest sistem, compania Apidava își va asigura din surse regenerabile 25% din energia electrică necesară.

„Ne bucurăm că există această alternativă de a consuma energie verde din surse date de natură, cu costuri mai mici. Am ales Restart Energy datorită numeroaselor recomandări primite din partea altor beneficiari și suntem foarte mulțumiți de întreaga colaborare. Oferta propusă de Restart Energy înseamnă pentru noi o reducere a costurilor operaționale de aproximativ 50.000 de euro pe an și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 79 de tone pe an”, spune Victor Mateș, Administrator Apidava SRL.

„Ne-am propus să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-și eficientiza consumul de energie și de a-și diminua amprenta de carbon. Faptul că tot mai multe firme, mari și mici, aleg să dezvolte astfel de proiecte ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, pe direcția sustenabilității”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice al Restart Energy cuprinde, în prezent, peste 110 de proiecte finalizate, în valoare totală de 16,6 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 23,4 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 7384,3 de tone în fiecare an.