Pe 27 mai 2023, 130 de voluntari adulți și copii au participat la acțiunea de ecologizare a Pădurii Băneasa, eveniment organizat de Asociația pastel, cu sprijinul ProCredit Bank. Voluntarii au strâns o tonă de deșeuri abandonate în pădure. „Refresh Pădurea Băneasa” este al doilea proiect de acest tip organizat de Asociația pastel.

”Pădurea Băneasa, această pădure-parc a capitalei, este foarte importantă pentru București, deoarece este populară pentru activitățile din timpul liber, atât individual, cât și în familie, alături de copii. Sperăm ca prin astfel de inițiative pentru mediu să aducem mai aproape de oameni nevoia adoptării unui comportament grijuliu față de ariile naturale. Le mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor care ne-au sprijinit în desfășurarea acestei activități”, declară Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

„Ca instituție financiară, suntem conștienți de rolul pe care îl avem în comunitate și de aceea prioritizăm doi piloni importanți pentru societate, cel financiar și cel de mediu, asumându-ne misiunea de a deveni un catalizator al schimbării durabile. Proiectele de mediu stau la baza activității noastre, iar „Refresh Pădurea Băneasa” este doar una dintre inițiativele cărora ne-am alăturat în acest an”, menționează  Andreea Ichim, Director General Adjunct la ProCredit Bank România.

Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020, Pădurea Băneasa a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei.