Raiffeisen Bank este prima bancă din Romania care a lansat o soluție pentru calculul amprentei de carbon a tranzacțiilor realizate de clienți, prin intermediul aplicației Smart Market. Soluția tehnică folosită este certificată internațional de către compania de audit și consultanță financiară Deloitte.

Emisiile de carbon ale fiecărui utilizator vor fi astfel calculate pe baza tranzacțiilor făcute cu cardul sau prin contul lor Raiffeisen și afișate în Profilul acestora din Smart Market, pentru a-i ajuta să își cunoască și să reducă impactul asupra mediului. Pentru a avea acces la aplicația Smart Market, clienții persoane fizice trebuie să dețină un card Raiffeisen Bank și serviciul de mobile banking – Smart Mobile.

Odată cu noua facilitate, clienții digitali ai băncii nu vor fi doar recompensați prin ofertele atractive ale băncii sau ale partenerilor săi, ci vor avea și posibilitatea să măsoare impactul tranzacțiilor lor asupra mediului. În acest fel, vor fi motivați să contribuie la un viitor sustenabil. În plus, vom continua să dezvoltăm aplicația Smart Market și vom oferi clienților noștri beneficii din ce în ce mai atractive. În primul rând, vom realiza acest lucru prin extinderea rețelei de parteneri naționali și locali în toate cele 14 domenii disponibile în aplicație, precum Sănătate, Călătorii, Casa, Frumusețe, Produse/Servicii Bancare, etc. De asemenea, le vom oferi clienților noștri mecanisme de “gamification” care să le îmbunătățească experiența de utilizare a aplicației”, spune Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank.

Aplicația este disponibilă în App Store și Play Store pentru dispozitive cu sistemul de operare în versiunea minimum 8 Android sau minimum 13 iOS.