Philips România și Asociația Viitor Plus au depășit, anul acesta, obiectivul campaniei „Plantăm Împreună” cu aproximativ 33%. În martie, la startul ediției din 2023 a campaniei, Philips Personal Health și-a propus să planteze 3.333 de copaci, câte unul pentru fiecare comandă de minim 250 de lei plasată pe www.philips.ro. La începutul lunii august, cu 2 luni înainte de sfârșitul programului, Philips a ajuns să suplimenteze numărul copacilor plantați cu peste 1.600 de puieți.

Primii 3.333 de puieți de sălcioară, salcâm, glădiță și corcoduș au fost plantați primăvara aceasta la Dobrotești, județul Dolj, pe un teren degradat și în curs de deșertificare. Speciile au fost alese în urma prelevării probelor de sol, ținându-se cont atât de importanța solului, cât și de importanța recreerii unui ecosistem în zona respectivă.

Cei 1.667 de puieți suplimentari vor fi plantați în toamnă, în luna noiembrie, tot în județul Dolj, în comuna Leu, pe un teren degradat, predispus incendiilor de vegetație. Astfel, putem spune că la finalul acestui an, o parte a zonei de sud-est a țării se va bucura de 5.000 de noi copaci, adică un hectar de pădure nouă. Totul a fost posibil cu ajutorul voluntarilor, reprezentanților Asociației Viitor Plus și clienților magazinului online philips.ro.

„Suntem o companie care își dorește să aibă un impact care contează cu adevărat și care creează un plus de valoare pentru clienți. De aceea, în cadrul Philips, sustenabilitatea se află în mijlocul intereselor noastre. Ne dorim să pornim o schimbare – pentru mediu, pentru consumatori și pentru noi, în final. Cu această misiune în minte am plecat în susținerea inițiativei <<Plantăm Împreună>>, alături de colaboratorii noștri de încredere, Asociația Viitor Plus. Astfel, cu ajutorul clienților, partenerilor și angajaților noștri, reușim acum, pentru al doilea an la rând, să ajutăm la împădurirea zonei de sud-est a țării. Implicarea clienților noștri a fost una crucială, pentru că ei au contribuit direct la îndeplinirea obiectivului nostru, pe care am reușit chiar să-l depășim în 2023. Pentru fiecare comandă de peste 250 de lei plasată pe philips.ro, ei s-au bucurat atât de produse de îngrijire Philips, cât și de un beneficiu extra – un copac plantat odată cu achiziția efectuată”, a declarat Andra Stuparu, Region Leader for Consumer Direct & Marketing, Central Eastern Europe.

„Ne bucurăm foarte mult că putem să continuăm campania <<Plantăm Împreună>> alături de Philips România și că avem o misiune comună – aceea de a împăduri România, copac cu copac. Doar prin astfel de inițiative și prin implicarea tuturor putem contribui la un mediu mai sănătos, mai verde și mai frumos atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare. Suntem emoționați și recunoscători pentru rezultatele de anul acesta, care ne-au întrecut așteptările. Mulțumim tuturor!”, a declarat Teia Ciulacu, Fondator și Președinte, Asociația Viitor Plus.

2022 a însemnat startul campaniei „Plantăm Împreună”, o acțiune de împădurire în beneficiul comunităților rurale din sudul României, o zonă sever afectată de fenomene meteo extreme, cauzate de schimbările climatice. În 2022, Philips și Asociația Viitor Plus au reușit să planteze în total 8.156 de puieți de salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș în comuna Dobrotești din județul Dolj, aproape 2 hectare de pădure.

Campania nu se termină odată cu plantarea puieților. Cu ajutorul Asociației Viitor Plus, puieții plantați vor fi verificați și întreținuți periodic timp de 3-7 ani, pentru a asigura creșterea sănătoasă a acestora, precum și regenerarea pas cu pas a pădurilor din România.