În primele șase luni de la lansare, aplicația Let’s Do It, Romania! au fost înregistrate 477 de raportări, dintre care 149 s-au transformat în acțiuni concrete de curățare. S-au colectat peste 568 de tone de deșeuri și peste 1 tonă de ambrozie care au contribuit semnificativ la reducerea poluării și mobilizarea comunităților din întreaga țară.

Aplicația este un exemplu de colaborare între cetățeni și autorități, punând la dispoziție un proces simplu și transparent. Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot trimite fotografii, locații exacte și detalii despre deșeurile pe care le întâlnesc. Aceste informații sunt apoi prelucrate de echipa Let’s Do It, Romania! și trimise către autorități ca sesizări oficiale. Pe tot parcursul acestui proces, fiecare utilizator primește notificări despre progresul sesizării sale.

În topul județelor cu cele mai multe raportări de până acum se află municipiul București, urmat de județele Ilfov și Prahova, în timp ce la polul opus se află județele Botoșani, Harghita și Alba.

În ceea ce privește autoritățile cu cele mai multe acțiuni de curățenie finalizate în urma sesizărilor, pe primele locuri se află Garda Națională de Mediu Bistrița-Năsăud, primăria Bistrița și Garda Națională de Mediu București.

Aplicația Let’s Do It, Romania! este o extensie a viziunii noastre pentru un viitor mai curat. Împreună cu Ziua de Curățenie Națională, aceasta demonstrează că atunci când cetățenii și autoritățile colaborează, schimbarea este posibilă. În doar șase luni, am reușit să construim o punte între comunități și primării, iar anul acesta vă invităm să ne fiți alături pentru a duce mai departe această misiune”, a declarat Valentin Krancevik, membru în boardul Let’s Do It, Romania!

Această inițiativă, precum și celelalte acțiuni Let’s Do It, Romania!, pot fi susținute prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, donații sau voluntariat.