Pepco România anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului Pepcolandia, o inițiativă menită să sprijine educația non-formală a copiilor și tinerilor cu vârste de până la 18 ani, din medii vulnerabile.
În 2025, programul continuă să ofere sprijin comunităților locale, prin granturi în valoare totală de 750.000 lei, pentru 100 de proiecte care vizează dezvoltarea educațională și socială a tinerilor, educație non-formală, incluziune socială și dezvoltarea abilităților pentru viitor.
”Pepcolandia este un program intern de responsabilitate socială, născut din pasiunea și sufletul angajaților Pepco, în beneficiul comunităților locale. În toți acești ani de implementare ne-am consolidat relația cu ONG-urile locale și am rămas aproape de nevoile acestora. În acest context, demarăm cea de-a cincea ediție a programului Pepcolandia, reafirmându-ne angajamentul de a sprijini educația non-formală și dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor din România pe parcursul vacanței de vară. În 2025 oferim 100 de granturi care permit ONG-urilor să își continue misiunea socială, contribuind la bună-starea beneficiarilor și comunităților locale”, a declarat Raluca Popescu, Corporate Social Responsibility Specialist, Pepco.
Începând cu 2025, programul Pepcolandia este implementat și gestionat de Asociația pastel, ONG cu experiență în coordonarea și derularea proiectelor la nivel național. Prin implicarea sa, Asociația pastel asigură întregul proces de organizare a proiectului, monitorizarea implementării și sprijinirea beneficiarilor în atingerea obiectivelor stabilite.
”Am experimentat direct impactul pozitiv pe care acest program îl are asupra comunităților și a copiilor care participă la activitățile finanțate. Acum, având acest rol extins, ne asumăm responsabilitatea de a contribui la succesul inițiativei, sprijinind ONG-urile în dezvoltarea și implementarea proiectelor lor. Credem în puterea educației non-formale și suntem mândri să lucrăm alături de Pepco România pentru a crea oportunități de învățare și petrecere a timpului liber pentru copiii și tinerii din România”, completează Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.
Perioada de înscriere a proiectelor este 6 – 20 martie 2025, iar ONG-urile interesate sunt încurajate să consulte regulamentul programului și, după verificarea condițiilor de eligibilitate, să aplice conform calendarului.
În prima etapă, proiectele vor fi evaluate de către organizatori împreună cu angajații Pepco, care activează în zonele în care ONG-urile își desfășoară activitatea, în funcție de informațiile furnizate în scrisoarea de intenție.
Ulterior, acestea vor trece în etapa a doua, pentru depunerea aplicației extinse și pentru jurizare. Printre criteriile de evaluare se numără: relevanța proiectului, definirea targetului, tipurile de activități propuse corelate la obiectivele proiectului, impact, implicarea altor actori din comunitate (parteneri și/sau voluntari). Nota finală a fiecărui proiect este media aritmetică a notelor acordate de reprezentanții juriului.
Anul 2025 marchează 10 ani de prezență a Pepco în România. Sub egida Future at Heart – angajamentul de sustenabilitate Pepco, în ultimii cinci ani, compania a investit în proiecte strategice de responsabilitate socială în domeniul educației din România și și-a consolidat implicarea în comunitățile locale, prin multiple inițiative sociale.

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate