OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2023. Acesta oferă o imagine de ansamblu a proiectelor companiei în domeniul economic, mediu și social, precum și a progreselor în direcția dezvoltării durabile.

În 2023 am progresat semnificativ cu implementarea strategiei, în tranziția spre un model de afaceri cu emisii reduse de carbon, cu realizări importante în domeniul energiei regenerabile și mobilității electrice. De asemenea, am intrat în faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, care este esențial pentru a asigura o tranziție lină către o economie cu emisii reduse de carbon. Am continuat să ne reducem emisiile și ne menținem angajamentul de a realiza o reducere cu 30% a intensității carbonului din operațiunile noastre până în 2030, față de nivelul din 2019„, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Cadrul de sustenabilitate se concentrează pe tranziția către afaceri cu emisii reduse de carbon, operațiuni responsabile, susținerea oamenilor și a comunităților, precum și pe valorificarea inovației și a digitalizării.

Aspecte cheie din Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom 2023 sunt portofoliu de peste 1 GW de proiecte de energie regenerabilă în România, inclusiv prin parteneriate, și 270 de stații de reîncărcare instalate în rețeaua regională. Intensitatea emisiilor de carbon a operațiunilor a fost redusă cu 11% față de 2019 în timp ce rata de recuperare a tuturor deșeurilor a crescut la 82%. Raportul mai subliniază o creștere economică susținută prin încurajarea achizițiilor locale (90% cheltuieli cu furnizorii locali) și peste 40 de milioane de euro cheltuiți pentru proiecte sociale, care au avut aproximativ 850.000 de beneficiari.

În ceea ce privește recunoașterea eforturilor de sustenabilitate, compania a fost inclusă în seria de indici FTSE4Good, pe lista celor mai bine cotate companii din perspectiva ESG din 2023 a Sustainalytics și a primit statutul de Furnizor Silver de la EcoVadis.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom a fost elaborat în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI) 2021.