Noile birouri Citi România, localizate în clădirea Țiriac Towers București, au obținut certificarea LEED pentru Design Interior și Construcții (LEED ID+C), în semn de recunoaștere a implementării practicilor durabile și a viziunii pentru un viitor sustenabil.

Clădirea Țiriac Tower este, de asemenea, certificată LEED Core & Shell, la nivel Platinum, departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România coordonând amplul proces de certificare atât pentru noul sediu Citibank România, cât și pentru clădirea de birouri Țiriac Tower.

În proiectul noului sediu al Citi România am acordat prioritate sănătății, eficienței și sustenabilității, pentru a spori starea de bine a angajaților și pentru a minimiza impactul operațiunilor noastre asupra mediului. Asigurarea energiei electrice 100% din surse regenerabile este unul dintre obiectivele noastre pentru 2025 privind amprenta operațională la nivel global. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a consumului de energie, a consumului de apă și a deșeurilor, împreună cu proiectarea sustenabilă a clădirii, toate acestea sunt factori cheie în demersul nostru de a respecta angajamentul de neutralitate climatică pentru operațiunile noastre până în 2030”, a declarat Samir Karia, director general al Citi România.

Certificarea LEED pentru Design Interior și Construcții (LEED ID+C) a fost acordată noului sediu Citi din București pentru implementarea unor strategii și soluții practice de eficiență energetică și furnizare de energie verde, eficiență a apei și strategii de îmbunătățire a calității aerului interior. Concret, este vorba despre o reducere cu 45% a consumului anual de energie și apă potabilă față de un spațiu de referință și de o îmbunătățire a calității aerului interior datorită ventilației superioare și utilizării de materiale de finisaj interior cu conținut scăzut de COV și toxicitate redusă”, a declarat Tamara Dogariu, Senior Sustainability Consultant, Colliers.

Decizia Citi de a obține certificarea LEED ID+C pentru noul său sediu, care acoperă lucrările de amenajare interioară și de construcție, este în linie cu politica băncii, asumată la nivel global, de a obține zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2030 la nivel operațional și de a certifica LEED sau WELL cel puțin 40% dintre birourile și filialele sale la nivel global până în 2025. Firmele de arhitectură și design interior AMA Design și Perkins&Will au creat designul pentru spațiul de birouri Citi.