Nokian Tyres se alătură proiectului Polestar 0 care urmărește să creeze o mașină neutră din punct de vedere climatic, până în 2030. Proiectul producătorului de vehicule electrice Polestar vizează eliminarea tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din producția și scoaterea din uz a unei mașini. Nokian Tyres contribuie la proiect prin dezvoltarea anvelopelor premium neutre din punct de vedere climatic.

Scopul proiectului Polestar 0 este ca pe întregul lanț de producție, de la aprovizionare și până la scoatere din uz, toate emisiile de CO2 să fie eliminate fără a le compensa. Abordarea cuprinde colaborarea de-a lungul întregului proces de dezvoltare și a lanțului valoric, de la furnizori până la retaileri. Fiecare componentă trebuie să fie neutră din punct de vedere climatic, la fel și lanțurile lor valorice.

Colaborarea, cercetarea și rezultatele obținute vor avea beneficii mai largi și în afara acestui proiect, deoarece vor fi create noi modalități de scădere a amprentei de carbon a diferitelor activități de afaceri. Unele dintre ele pot fi disponibile deja înainte de 2030, când este stabilit obiectivul proiectului”, a declarat Teemu Soini, șeful departamentului de inovare și dezvoltare al Nokian Tyres.

Nokian Tyres a depus o muncă extinsă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și crearea de anvelope durabile și eficiente din punct de vedere energetic. Reputația dovedită, experiența și cunoștințele lor vor fi foarte valoroase pentru noi în cadrul Proiectului Polestar 0, atunci când vom face împreună cercetări privind eliminarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Aștept cu nerăbdare să cooperez cu Nokian Tyres în dezvoltarea mașinii viitorului”, spune Hans Pehrson, șeful proiectului Polestar 0.

Anul acesta, Nokian Tyres a inaugurat noua sa fabrică din Oradea, prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume. În continuare, fabrica are ca obiectiv zero deșeuri nereciclabile din producție. Primele anvelope sunt programate să fie produse în România în 2024, iar producția comercială este așteptată să înceapă în 2025.

Polestar este un producător suedez de vehicule electrice premium, fondat de Volvo Cars și Geely Holding în 2017. Polestar are sediul în Göteborg, Suedia, iar mașinile sale sunt disponibile online pe 27 de piețe la nivel global din America de Nord, Europa și Asia Pacific.