Glovo și e-mobility Rentals încurajează serviciile de livrare eco-friendly prin intermediul unui proiect pilot în cadrul căruia livrările sunt realizate cu ajutorul unor vehicule electrice.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 5 luni, fiind în derulare până la sfârșitul lunii decembrie, în colaborare cu o serie de parteneri de logistică. Acesta constă într-o flotă de 49 de vehicule electrice cu baterii universale interschimbabile, prin care compania și-a propus să încurajeze mobilitatea urbană și serviciile de livrare eco-friendly.

Flota de vehicule electrice este formată atât din mașini, cât și din scutere, care oferă o soluție versatilă pentru diversele nevoi de livrare din Capitală. Vehiculele electrice e-Mobility Rentals sunt echipate cu baterii care pot fi schimbate la oricare dintre cele 10 Stații Swap, unde o baterie descărcată poate fi înlocuită cu una încărcată în mai puțin de un minut. Stațiile sunt repartizate în toate sectoarele din București și, în curând, numărul lor se va dubla.

Prin colaborarea cu o serie de parteneri de logistică, Glovo promovează livrările cu aceste vehicule electrice, costurile de închiriere fiind acoperite în proporție de 70% de către companie din Fondul de Impact Glovo, un proiect prin care o mică parte din încasările aferente fiecărei comenzi este alocată susținerii proiectelor de sustenabilitate.

În primele 3 luni ale proiectului, Glovo raportează 248.940 de kilometri curați. Potrivit estimărilor companiei, parcurgerea acestei distanțe cu un vehicul obișnuit ar fi însemnat un consum de 24.894 litri de benzină și 56 tone de CO2 eliberate în atmosferă.

Până în 2030, Glovo și-a setat ca obiective de sustenabilitate la nivel global alimentarea cu energie electrică din surse regenerabile în proporție 100% și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 42,12%.