Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) continuă înscrierile pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, o inițiativă guvernamentală care încurajează utilizarea energiei solare în gospodăriile românești. Acest program oferă o finanțare nerambursabilă în valoare de 20.000 RON pentru persoanele fizice care locuiesc la casă și îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Casa Verde Fotovoltaice este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Mediului și de către AFM. Termenul de înscriere pentru sesiunea din 2023 a început în data de 19 mai și și se va încheia pe 26 iunie, iar înscrierile se fac conform calendarului stabilit de AFM și a fondurilor disponibile.

Programul Casa Verde Fotovoltaice are drept scop principal creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de carbon și oferirea oportunității oamenilor de a deveni prosumatori, adică de a produce și consuma propria energie electrică. Prin intermediul acestui program, Guvernul României își propune să stimuleze tranziția către surse de energie curate și sustenabile, contribuind la protejarea mediului, dar și la dezvoltarea durabilă a țării”, a declarat Andrei Muscalu, fondator SunMarket.

Pentru înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice, solicitantul trebuie să pregătească un dosar de înscriere care să conțină cererea de finanțare, actul de identitate al solicitantului, extras de carte funciară, din care să rezulte adresa de implementare menționată în cererea de finanțare, certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, și certificatul de atestare fiscală privind impozitele, taxele locale și alte venituri ale bugetului local.

În doar câteva minute de la deschiderea programului în regiunea București-Ilfov, aproximativ 5.000 de persoane fizice s-au înscris, demonstrând interesul față de această inițiativă.