McDonald’s în România sărbătorește Ziua Națională a Lecturii și încurajează cititul în rândul copiilor prin seria de cărți „Little People, Big Dreams”, ce au la bază poveștile unor oameni excepționali: creatori, artiști, oameni de știință și lideri. Programul Happy Meal Readers, prezent în toate restaurantele McDonald’s din România, reprezintă angajamentul companiei de a stimula interesul pentru lectură și de a oferi modele inspiraționale copiilor.

1,2 milioane de cărți au fost alese de către clienții McDonald’s în 2023, iar de la lansarea programului, în 2019, peste 2,7 milioane de cărți au fost alese în locul jucăriilor, odată cu achiziționarea meniului Happy Meal.

Colecția Happy Meal Readers continuă să inspire și în 2024, cu titluri captivante precum „Pot fi o legendă a sportului”, poveștile lui Pele și Muhammad Ali, „Pot fi un scriitor plin de inspirație”, poveștile Mayei Angelou și ale Jane Austen, „Pot fi astronaut”, poveștile lui Neil Armstrong și Sally Ride, „Pot fi un atlet extraordinar”, povestea lui Terry Fox, „Pot fi un alpinist curajos”, povestea lui Tenzing Norgay, „Pot scrie o poveste înfricoșătoare”, povestea lui Mary Selley.

Anul 2022 a marcat în România instituirea Zilei Naționale a Lecturii, ce este celebrată în fiecare an, pe 15 februarie. Cu acest prilej sunt organizate numeroase evenimente culturale: cluburi de lectură, ateliere, discuții libere, dezbateri și alte formate menite să promoveze și să încurajeze lectura.