Lidl România, în parteneriat cu Mai Mult Verde, ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) și WWF-România, anunță continuarea proiectului România Limpede, în perioada 1-7 septembrie a acestui an. În cadrul celei de-a doua ediții, se va desfășura o nouă acțiune amplă de ecologizare a malurilor și afluenților Dunării, din 9 localități riverane.

Pe lângă ecologizare, proiectul va avea și o componentă educativă, ce are scopul de a aduce la cunoștință efectele poluării mediului cu plastic. Proiectul România Limpede face parte din River Cleanup Collective @Dunăre, o acțiune a Grupului Schwarz, din care Lidl face parte, ce se desfășoară concomitent în toate țările dunărene unde compania este prezentă.

Prima ediție s-a desfășurat în perioada 1-7 septembrie 2022 și a dus la colectarea a 8,3 tone deșeuri, dintre care 5,4 tone deșeuri din plastic.

În cadrul noii etape a proiectului, Lidl România, alături de Mai Mult Verde, WWF și ASAP vor relua acțiunile de ecologizare și reciclare într-un maraton de 7 zile de activități la care vor lua parte din nou voluntari, autorități, cetățeni din localitățile riverane, dar și angajați Lidl România. Astfel, în perioada 1 – 7 septembrie, acțiunile de curățare vor fi reluate în Galați, Brăila, Mahmudia, Oltenița, Turnu Măgurele, Călărași, Cernavodă, Drobeta-Turnu Severin și Giurgiu.

Reducerea consumului de plastic, dar și colectarea, sortarea și reciclarea sunt direcții strategice în care Lidl România a investit constant încă de la intrarea pe piața locală, pe de-o parte prin reducerea cantității de plastic din operațiunile de business, și pe de altă parte, prin reducerea cantității de deșeuri din plastic ce ajunge în mediu, susținând programe desfășurate împreună cu societatea civilă, care au impact la nivel național.

Proiectul, al cărui orizont de timp este unul extins, va reveni an de an în comunitățile de pe malul românesc al Dunării, cu speranța și motivația celor implicați de a cultiva și de a extinde grija pentru apele autohtone, esențiale pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor și a mediului.