Până pe 31 august, La Roche-Posay le oferă românilor consultații dermatologice gratuite de verificare a alunițelor, pentru depistarea timpurie a cancerului de piele de tip melanom. Campania națională „Zilele Protecției Solare” se desfășoară în toată țara, cu medici implicați voluntar și a ajuns la a 13-a ediție.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune cancere diagnosticate în întreaga lume. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei cazuri este un cancer de piele, estimând că anual sunt diagnosticate între 2 și 3 milioane de cazuri non-melanom la nivel mondial.

În România, deși nu avem suficiente date centralizate cu privire la diagnosticarea cancerului de piele de tip melanom, știm că incidența cazurilor de melanom este estimată la 7,9 cazuri pe 100.000 locuitori.1

La Roche-Posay desfășoară, anual, în orașe din toată țara, Campania Zilele Protecției Solare, unde românii pot beneficia de consultații de verificare gratuită a alunițelor de către medicii dermatologi implicați voluntar, precum și educație despre protecția pielii și auto-evaluarea alunițelor. Campania „Zilele Protecției Solare” se desfășoară până pe 31 August, în orașe din toată țara, în funcție de disponibilitatea medicilor implicați.

În cadrul campaniei Zilele Protecției Solare desfășurate în 2022, au participat peste 370 de medici dermatologi din 55 de orașe și au fost consultați peste 8.300 pacienți (cu 80% mai mulți față de anul anterior, 2021). Peste 324 de leziuni suspecte și 95 de cazuri de melanom au fost descoperite în urma consultațiilor din 2022.

 

1 Data explorer | ECIS (europa.eu)