Konica Minolta România, unul dintre cei mai importanți jucători din industria echipamentelor de printare, promovează importanța protejării mediului și a reciclării în rândul tinerei generații, cu ocazia celebrării a 150 de ani de activitate.

Subsidiara locală a Grupului Konica Minolta a marcat aniversarea celor 150 de ani de existență a Grupului printr-o serie de evenimente de responsabilitate socială.

Cel mai recent eveniment, “150 de copii, 150 de zâmbete”, organizat împreună cu Asociația Părinți de Cireșari, a avut ca scop conștientizarea și responsabilizarea tinerei generații față de mediul înconjurător, reciclare și utilizarea sustenabilă a resurselor prin intermediul jocului și activităților recreative în aer liber.

„Prin acest eveniment destinat copiilor ne dorim să marcăm un moment special din istoria Konica Minolta, și anume, aniversarea a 150 de ani la nivel global. Activitățile propuse au ca principal obiectiv conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător, a reciclării hârtiei și nu numai, la care s-au adăugat ateliere tematice de artă și cultură japoneză prin care ne dorim să subliniem și să arătăm copiilor originile companiei noastre”, declară Helmut Ignat, Director General Konica Minolta Business Solutions România.

Tot în contextul sustenabilității, Konica Minolta România a organizat în prima parte a acestui an o acțiune de plantare cu diferite specii de plante, flori, pomi fructiferi, dar și copaci japonezi (arțari, migdali și cireși japonezi) în sectoarele Flora Asiei și Rosarium din cadrul Grădinii Botanice din București.

Konica Minolta este listată printre cele 283 de companii sustenabile la nivel mondial și a fost onorată cu distincția de lider global în Climate A List de către CDP (Carbon Disclosure Project). Această recunoaștere, obținută pentru a treia oară consecutiv din 2020, este rezultatul mai multor activități și obiective durabile pe care compania le-a atins și le implementează constant.

În ceea ce privește proiectele de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu, Konica Minolta își propune să atingă zero emisii nete până în anul 2050, prin compensarea surselor de energie care emit gaze cu efect de seră cu energie regenerabilă. Totodată, compania își asumă angajamentul de a furniza produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate și biomateriale) până în 2050.